Störst i Sverige på Europafrågor

Hässleholm Urban Widmark, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm, kunde inte annat än låta väldigt stolt när han invigde årets Europaforum under måndagen.
Hässleholm • Publicerad 11 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Urban Widmark
Urban Widmark

Urban Widmark, kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm, kunde inte annat än låta väldigt stolt när han invigde årets Europaforum under måndagen. Han konstaterade att allt började redan för sju år sedan, med halvdagsseminarium, men att det nu har växt till en viktig mötesplats för diskussion och debatt om EU-frågor. Han menade vidare att mötet kändes extra viktigt i år med tanke på det kommande valet till Europaparlamentet samt Sveriges kommande ordförandeskap i EU. –Många tycker kanske att EU är för stort och komplext, men Europeiska unionen har varit en stor framgång sedan det startade som ett fredsprojekt, menade Urban Widmark. Han menade avslutningsvis att EU behövs för att gemensamt bekämpa miljöförstöring och internationell brottslighet. –Och särskilt i dessa tider av ekonomiska svårigheter, behöver vi samarbeta, avslutade han.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.