Studsmattor flög omkring

Hässleholm Stormen har blivit påtaglig på flera obehagliga sätt efter att den dragit in under nordöstra Skåne på måndagskvällen.
Hässleholm • Publicerad 28 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Stormen har blivit påtaglig på flera obehagliga sätt efter att den dragit in under nordöstra Skåne på måndagskvällen.På väg 117 i Vankiva krockade en person med ett träd som låg över vägen strax före klockan 18.Nedfallna träd förhindrar framkomsten även på flera andra håll: i Sjörröd höll en bilist på att få ett träd över sig när hon kom körandes på Sutarevägen. Trädet föll lyckosamt nog så långsamt att kvinnan hann backa bilen.– Hjälpsamma grannar rusade ut med såg, berättar kvinnan.Flera vägar är oframkomliga på grund av nedfallna träd. Många har blivit sittandes i sina bilar och får tålmodigt vänta på hjälp i form av motorsågsutrustade mannar.

På Räddningstjänsten i Hässleholm har räddningsledare Lars Nilsson fått ta emot flera samtal från oroliga kommuninvånare som sett grannarnas studsmattor komma flygandes. Han hade önskat att fler tänkt på att plocka in leksaker, trädgårsstolar och dylikt redan när stormvarningen kom.– Man har trots allt ett ansvar. När stormen väl härjar är det lite väl sent att gå ut och rädda de stora sakerna.

I Glimåkra kommer larm om att plåtbitar från ett tak håller på att lossna.I Kristianstad har flera fönsterrutor blåst in på en villa.Även andra delar av Skåne har drabbats. Utanför Eslöv rasade taket till ett stall vilket innebar att tjugo vettskrämda hästar stängdes inne. I samma trakt föll en blixtrande elledning över vägen och hindrade all trafik. Från hovrätten i Malmö föll flera fönsterglas fyra våningar ner på trottoaren.– Enligt de rapporter jag fått kulminerar stormen framåt midnatt, och därefter sker en återgång, konstaterar Lars Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.