Succé för sommarsångfrågan

Hässleholm Så kunde Marianne Littke med nämnda ord också räkna in omkring 130 besökare vid måndagskvällens allsång i Hässleholms hembygdspark.
Hässleholm • Publicerad 2 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Calle Littke rörde sig nästan lika vant som Lasse Berghagen bland besökarna. Foto: Kristina Larsson
Calle Littke rörde sig nästan lika vant som Lasse Berghagen bland besökarna. Foto: Kristina Larsson

Så kunde Marianne Littke med nämnda ord också räkna in omkring 130 besökare vid måndagskvällens allsång i Hässleholms hembygdspark.Folk släntrade in i vita chinos och tunna koftor. Unga som gamla kom.Långt innan det fick bäras in extra bänkar stod det klart att Henrik Bergkvists och Calle Littkes tredje allsångskväll för säsongen slagit publikrekord.

Just den här kvällen var Lars Kryger och hans barnbarn Emma Silver gästartister. Men besökarna fick också sjunga med i allt från "Jag vill vara din, Margareta" till "Dansen den går uppå Svinsta skär".

Sommarsångfrågan kan bäst beskrivas som en blandning av Melodikrysset och Allsång på Skansen – musikalisk underhållning i kombination med frågesport. När julikvällen sakta svepte in över parken blandade sig fågelkvittret med sorl, skratt och sång. –Det är roligt bara att komma ut och se lite folk. Här är många man känner igen, sade Inga-Britt Nilsson som slagit sig ned under ett träd tillsammans med maken Sven. –Lättsamt och roligt med duktiga underhållare, påpekade Anneli Bengtsson som kommit med sambon Peter Andersson.

Calle Littke och Henrik Bergkvist själva var mer än nöjda med årets platsbyte från scenen till caféet. –Tidigare hade vi långt till publiken och det blev inte någon vidare intim stämning. Här är det betydligt mysigare, konstaterar de innan alla uppmanades att klämma in i en ny variant av "34:an": "Sommarsångfrågan är här och muntrar upp vår dystra stad... Frågesport och gästartister, lite fika, mycket sång..." Nästa gång det sker blir också den sista. På måndag klockan 18.30 står Maria Ingvarsdotter och Ingvar Andersson på scenen.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.