Summer Camp avslutades med disco

Hässleholm Det har varit 191 deltagare i Hässleholm, 54 i Vinslöv, 61 i Sösdala och 75 i Tyringe.
Hässleholm • Publicerad 17 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Oscar Antonsson och Johan From lägger förband på varandra och får här viss hjälp av handledaren Sandra Johnsson. Foto: Rune Gomér
Oscar Antonsson och Johan From lägger förband på varandra och får här viss hjälp av handledaren Sandra Johnsson. Foto: Rune Gomér

Det har varit 191 deltagare i Hässleholm, 54 i Vinslöv, 61 i Sösdala och 75 i Tyringe. Nya aktiviteter i år har varit på Räddningstjänsten och Svenska kyrkan.

–I övrigt har det handlat om de flesta sporter och sysselsättningar som till exempel scouting, golf, tennis, ridning, fotboll. orientering, gymnastik, karate och showdans, berättar Helen Persson som har hållit ihop det hela.Under fredagen gjorde Norra Skåne ett nedslag hos Räddningstjänsten som alltså är en ny aktivitet och där träffade vi bland annat ledarna Sandra Johnsson, Ida Nilsson och Joakim Carlsson som nyligen avslutat sin skolgång på Hässleholms tekniska skola där man läst program med speciell inriktning på räddningstjänst.

På plats fanns också 13 deltagare i Summer Camp som fick lära sig att lägga förband på sårskador. Och när detta var gjort delades man in i grupper och sedan blev det mer spektakulära övningar som att släcka en brand på en docka.

Ungdomarna studerade naturligtvis även de brandfordon som räddningstjänsten har och man fick också spruta lite vatten. Det blev också fika och lunchen intogs på Linnéskolan.

Årets Summer Camp avslutades med disco i Läredaskolans sporthall för samtliga deltagare på fredagskvällen. Det är föreningslivet, Hässleholms kommun och fritidsförvaltningen som står bakom Summer Camp som nu hittat en bra form för verksamheten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.