Annons

Tågtrafiken stoppas i helgen – ledningar byts ut: ”Totalavstängt”

Till helgen stoppas tågtrafiken mellan Hässleholm och Älmhult.
Orsaken är att Trafikverket arbetar med att byta kontaktledningar.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Hässleholm/Osby • Publicerad 14 december 2022 • Uppdaterad 16 december 2022
Bussar ersätter tågtrafiken i helgen.
Bussar ersätter tågtrafiken i helgen.Foto: Janerik Henriksson/TT

Resenärer med sikte norrut får hålla till godo med buss i helgen.

Från klockan 00.30 lördagen den 17 december till klockan 00.00 måndagen den 19 december är tågtrafiken mellan Hässleholm och Älmhult stoppad.

”Det innebär att banan kommer att stängas för trafik vid flera tillfällen under det kommande året.”
Jonas Wellberg, Trafikverket
Annons

Anledningen är att kontaktledningarna på sträckan byts ut, ett arbete som genomförs i etapper. Enligt Trafikverket är ledningarna slitna och arbetet görs för att minska eventuella störningar på sträckan.

– Det innebär att banan kommer att stängas för trafik vid flera tillfällen under det kommande året. Det gör Trafikverket för att möjliggöra arbetsmoment som kräver totalavstängt under produktionen samt av säkerhetsskäl för att produktionspersonal som jobbar med kontaktledningsbytet ska ha en trygg arbetsmiljö, säger Jonas Wellberg, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Planerade avstängningar 2023

Under 2023 kommer trafiken Hässleholm-Älmhult att stoppas följande veckor:

6, 21, 38, 45, 50.

Under tiden arbetet pågår kommer tågtrafiken att vara ersatt med buss. Resenärer ska räkna med längre restid, uppger Trafikverket.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons