Tingsrätten friar man med pilbåge

Hässleholm Men tingsrätten tror på mannens förklaring att han bara skulle bära hem pilbågen från en kamrat till sin bostad och ogillar åtalet.
Hässleholm • Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Men tingsrätten tror på mannens förklaring att han bara skulle bära hem pilbågen från en kamrat till sin bostad och ogillar åtalet. Mannen greps den 3 februari sedan han irrat omkring på en väg i Vinslöv. I samband med att han visiterades hittade polisen en komplett jaktpilbåge och två pilar i en väska som tillhörde 24-åringen. Enligt åklagaren har föremålen varit ägnade att användas "som vapen vid brott mot liv eller hälsa". Hon ville därför att mannen skulle dömas för olovligt innehav av farligt föremål. Men Hässleholms tingsrätt tycker alltså annorlunda och frikänner 24-åringen på den åtalspunkten. Däremot fälls han för narkotikabrott och snatteri och döms till sammanlagt 2 000 kronor i böter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.