Tio tävlar om tre stipendier

sport Norra Skånes Bedrupstiftelse delar ut 65 000 kronor – läsarna avgör
Hässleholm • Publicerad 31 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Under drygt 30 år har Bedrupsfonden delat ut sammanlagt 893 000 kronor till lovande lokala idrottare, ledare och föreningar, och den traditionen bryts inte. Juryn har valt ut tio kandidater som alla bor eller är verksamma i föreningar i Hässleholms kommun eller Osby kommun.

De nominerade kommer under våren att presenteras utförligt i tidningen

Kandidaterna kommer att göra upp om 65 000 kronor där vinnaren får 30 000 kronor, tvåan belönas med 20 000 kronor och trean erhåller 15 000 kronor.

Precis som de senaste åren är det ni läsare som avgör hur pengarna ska fördelas genom att rösta på de olika kandidaterna.

Lördagens den 17 april kommer röstningen att avslutas och en vecka senare, lördagen den 24 april, kommer de tre stipendiaterna att presenteras på Stortorget i samband med Hesslecitys vårmarknad.

1) Ahmed Al-Kodri, Hässleholms Fotbollsdomarklubb.

Började döma så sent som 2013. Trots skadeproblem i sina knän har han redan tagit sig upp så att han i år får döma i division 1.

2) Ottilia Gunnarsson, BS Hässle.

Spelade hem både JEM- och JNM-medaljer under fjolåret. Ligger för närvarande tvåa i ungdomarnas Europatour.

3) Algot Källman, BK Ore.

Tog i fjol USM-brons och vann Mälarcupen som är Sveriges största. Har deltagit i en rad internationella tävlingar och även representerat landslaget.

4) Sofia Walther, Zanshin karateklubb.

Har på kort tid gått från nybörjare till att i fjol ta svart bälte. Tävlar framgångsrikt i kata, fight och lag-kata. Hinner även med att vara ungdomstränare.

5) Magnus Olsson, IFK Hässleholm.

Har under många år varit den drivande kraften i klubbens ungdomsverksamhet, men även hunnit ta hand om ett eget ungdomslag.

6) Tim Mörck, BMK Gripen.

Spelade i fjol hem ett USM-brons i dubbel och vann även Svenska cupen för ungdomar födda 2003. Agerar även ungdomstränare i klubben och i andra klubbar i Skåne.

7) Oscar Berg, IFK Osby.

Var i somras och provtränade med italienska Perugia. A-lagsdebuterade under hösten och spelade under säsongen i fem olika lag.

8) Nellie Podlinski, Hässleholm.

Tävlar i juniorhandling med flera olika hundraser, bland annat berner sennen, sheltie och collie. Trots sin ungdom blev hon femma i SM och uttagen till landslaget.

9) August Eriksson, BK Ore.

Vann JSM och tog silver på JNM i fjol. Kallades på landsläger både på junior- och seniorsidan. Är även tränare för klubbens knattar.

10) Daniela Gherman, Sörby Bois.

Deltog som en av två svenskar vid VM i Indien. Tog två bronsmedaljer på U23-EM, vann SM och satte nordiskt rekord under 2019.

bild 1/11
10) Daniela Gherman, Sörby BoIS.
De tio nominerade. Ahmed Al-Kodri, Ottilia Gunnarsson, Algot Källman, Sofia Walther, Magnus Olsson, Tim Mörck, Oscar Berg, Nellie Podlinski, August Eriksson och Daniela Gherman. Alla kommer att presenteras med varsitt idrottarporträtt.
1) Ahmed Al-Kodri, Hässleholms fotbollsdomarklubb.
2) Ottilia Gunnarsson Bowlingsällskapet Hässle.
3) Algot Källman, Brottarklubben Ore.
4) Sofia Walther, Zanshin karateklubb.
5) Magnus Olsson, IFK Hässleholm.
6) Tim Mörck, Badmintonklubben Gripen
7) Oscar Berg, IFK Osby.
8) Nellie Podlinski, Hässleholm.
9) August Eriksson, Brottarklubben Ore.
10) Daniela Gherman, Sörby BoIS.
De tio nominerade. Ahmed Al-Kodri, Ottilia Gunnarsson, Algot Källman, Sofia Walther, Magnus Olsson, Tim Mörck, Oscar Berg, Nellie Podlinski, August Eriksson och Daniela Gherman. Alla kommer att presenteras med varsitt idrottarporträtt.
Fakta:

Så röstar du

• SMS skickas till 72120, varje röst kostar 20 kronor. Skriv ”Bedrup” följt av kandidatens nummer (alltså Bedrup1, Bedrup2, Bedrup3 och så vidare).

• Brev skickas till Norra Skåne, 281 81 Hässleholm eller lämnas på plats hos Norra Skåne på Östergatan 5 i Hässleholm. Bifoga 20 kronor i kuvertet och märk det med ”Bedrup”.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.