Torvalla Arena tillfälligt hem för landslagsstjärnor

VÄSTRA TORUP Kanske det gick obemärkt förbi, men i helgen intog 40 landslagsstjärnor Torvalla Arena.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

I början av april invigdes agilityanläggningen i Västra Torup och bara två månader senare var stora delar av agilitylandslaget (20 förare med hundar) på plats för ett läger. Den stora anledningen till det heter Jeanette Johansson som är en av tre som ingår i landslagsledningen och som dessutom bor i Västra Torup.

– Den här helgen fokuserar vi framför allt på lagkänslan och att lära känna varandra. Till stora delar är det samma personer som är i landslaget, men det är några nya varje år beroende på vad för hund de har och då är ett sånt här läger bra, säger Jeanette Johansson medan de aktiva memorerar banorna som de ska träna på.

En av nykomlingarna i landslaget är Emelie Moberg, till vardags tävlande för Hässleholms hundung-dom, och Biggles. Efter ett sensationellt bra kval kvalificerade sig duon för landslaget och sommarens NM i Norge och European Open i Frankrike.

– Det här är en helt ny erfarenhet för mig, men det är oerhört nyttigt. Jag får så många tips här, säger Emelie Moberg efter det första träningsvarvet med Biggles.

Precis som Emelie så är Biggles förhållandevis orutinerad.

– Biggles är bara två och ett halvt år och vi har bara tävlat i den högsta klassen i två månader, men jag tänker bara gå in och köra på tävlingarna sen. man kommer ingenstans om man fegar, säger Emelie Moberg.

Träningslägret i Västra Torup var en perfekt uppladdning inför sommarens mästerskap som, förutom de två nämnda tävlingarna, också innehåller VM i Spanien.

– Vi bor här i byn och äter här, så det är perfekt på alla sätt och vis. Byalaget och Connie Asterman har gjort det bra som har ordnat med banan här, säger Jeanette Johansson innan hon ska kolla sina adepter och hjälpa dem med tidtagning och hitta rätt vägval.

bild 1/3
Agilitylandslaget på träningsläger i Västra Torup
Emelie Moberg och Biggles fick värdefulla träningstimmar under helgens landslagsläger i Västra Torup. 	        Foto: Robert Rolf
Slalombanan var inga problem att behärska.    Foto: Robert Rolf
Agilitylandslaget på träningsläger i Västra Torup
Emelie Moberg och Biggles fick värdefulla träningstimmar under helgens landslagsläger i Västra Torup. 	        Foto: Robert Rolf
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.