Annons

Trygg i Vittsjö röda bil bevakar trakten

Hässleholm – Brottsligheten har sjunkit markant efter att vår bevakning startade 2003, säger Sivard Strand.
Hässleholm • Publicerad 27 februari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
ordförande i Trygg i Vittsjö. Foto: Helene Nordgren
ordförande i Trygg i Vittsjö. Foto: Helene Nordgren

– Brottsligheten har sjunkit markant efter att vår bevakning startade 2003, säger Sivard Strand. Han är ordförande sedan föreningens bildande för ett år sedan. Under 2003 kallade företagare i Vittsjö till ett offentligt möte och polisen fanns också med. Något behövde göras åt inbrott, stölder och skadegörelse. En ideell organisation bildades.

per vecka var inte ovanligt före Trygg i Vittsjös tillkomst. Idag är föreningen med 50 företag och 500 personer som medlemmar, ett välkänt faktum i trakten. Inga samhällsbidrag tas av Trygg i Vittsjö. Däremot är medlemsavgiften nödvändig. Årssumman är frivillig men vid lägst 125 kronor för privatperson och 600 kronor för företag, ges rösträtt. Och lika frivillig är bilpatrulleringen. Dag och natt bevakas Vittsjö med den röda V 70-Volvon märkt med "Trygg i Vittsjö" i vitt. Bilen rör sig i alla områden. Efter ett rullande schema fullgör medlemmarna sina bevakningspass. Och alltid två chaufförer vid varje körning.

och noterbart rapporteras direkt till polisen. Under året har föreningen haft omkring 60 aktiva chaufförer för patrulleringen. Ett lokalt bilvårdsföretag håller Volvon fräsch och i trim. Idag ger 500 hushåll och 50 företag sitt ekonomiska stöd åt föreningen. På föreningens hemsida www.tryggivittsjo.se beskrivs verksamheten i detalj. Här kan den intresserade anmäla tips och sitt intresse för stöd och medlemskap.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons