Tufft poängtapp för desperata Röke IBK

innebandy När försvaret satt klickade inte anfallet.
Hässleholm • Publicerad 16 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Niclas Larsson och Jimmy Lagerkvist, som för några veckor tog över som tränare i Röke, kunde inte rädda sitt lag från att ramla ner i tvåan.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Niclas Larsson och Jimmy Lagerkvist, som för några veckor tog över som tränare i Röke, kunde inte rädda sitt lag från att ramla ner i tvåan. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Det var Röke som inledde bäst i bortamatchen mot nästjumbon Engelholm. Joakim Larsson gav gästerna ledningen halvvägs genom första perioden och den ledningen stod sig i sju minuter innan Engelholm kvitterade. Röke hade ett litet övertag och vann periodens skottstatistik med 10–8.

Efter 12.32 i den tredje perioden satte Jacob Eliasson trean och Röke såg ut att gå efter den eftertraktade första trepoängaren för säsongen. Röke tyckte sig ha koll på läget men Engelholms Wictor Winqvist hade annat att säga om det och efter 16.19 kom kvitteringen till 3–3.

Förlängningen blev mållös (Röke hade noll skott, Engelholm fem) och lagen fick nöja sig med varsitt poäng.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.