Uppfann Harry Potters syster

Hässleholm Anders Lord, som har läst alla Harry Potter-böckerna, valde att göra en parallell historia till J.
Hässleholm • Publicerad 29 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Anders Lord
Anders Lord

Anders Lord, som har läst alla Harry Potter-böckerna, valde att göra en parallell historia till J.K. Rowlings berömda följetong, om Harry Potters syster.- De har aldrig träffats, men det är nära att de träffas i slutet av boken, säger Anders Lord.

Till skillnad från brodern lever Mary Potter ett hyfsat normalt liv hos sin gudmor. Hon gillar hårdrocksbandet Metallica och hon spelar själv trummor i ett rockband.- Men Mary har också en mörk sida, fast hon är mer god än ond, förklarar Anders.I Harry Potters värld är det mer svart och vitt, det är tydligt vem som är god och vem som är ond. Samma dag som Mary Potter fyller 17 år, träffar hon en underlig figur som berättar för henne att hon har en bror som är indragen i en konflikt mellan det goda och det onda - i en annan magisk verklighet. Mary tvingas förhålla sig till det hon fått berättat för sig när hon inser att hon och hennes närmaste svävar i livsfara.Anders lord skriver inte bara böcker, han skriver även musik och målar. Just nu ställer han ut några av sina tavlor i Åhus.

En annan sak som intresserar Anders är reinkarnation och tron på att människan återföds till nya liv när hon har dött. Han berättar att han fått förklarat för sig att han i sitt förra liv var en sydtysk kvinna som levde ett hårt liv och fick gå i kloster efter ett olyckligt äktenskap. Själv har han dock inga minnesbilder från sina tidigare liv.- Det är mer en känsla. Det är ju en tro och jag vet att jag tror, säger Anders.Anders är också journalist och nu i sommar skriver han för Lokaltidningen i Hässleholm. Tidigare har han också varit arbetat på Norra Skåne.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.