Utomhusbion tillbaka till sommaren

Hässleholm • Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
"Mamma Mia 2" var en av filmerna som visades på stortorgsbion i fjol. Foto: Johan Jönsson/Arkiv
"Mamma Mia 2" var en av filmerna som visades på stortorgsbion i fjol. Foto: Johan Jönsson/Arkiv

– Vi vill mest att folk ska reservera datumen, för att sedan kunna gå ut och kolla vad folk vill ha, säger centrumledare Johan Jönsson.

Därför är det inte bestämt vilka filmer det är som kommer att visas den 7 respektive 8 augusti på stortorget.

I fjol visades det film fyra kvällar, och runt 2 500 besökare kom totalt.

Årets visningar blir åtminstone två. Det är i alla fall där Hesslecity i samarbete med Sparbanken Skåne till en början lägger ribban.

– Det kan kanske bli någon dag till, men vi bjuder på de här två till att börja med. Det är lite andra grejer som ska gå i lås först, säger Jönsson.

I dessa ”andra grejer” ligger till exempel ett fotbolls-EM där Sverige deltar.

– Vi tittar på det, men det är mycket som ska gå i lås. Det handlar till exempel om rättigheter, och dessa har inte släppts än. Men vi vill inte låsa oss vid att vi sagt att det ska visas bio då, säger Jönsson.

Vad blir det för sorts filmer?

– Vi får försöka vara så breda som möjligt, och tar väl rätt aktuella filmer. Vi tar hjälp av leverantören av skärmen och jobbar ihop med Biograf Grand i Olofström. Han kan grejerna, och så vi säga ja eller nej, säger centrumledaren.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.