Vankivavägen är den sämsta vägen i stan

Hässleholm – Det är riktigt.
Hässleholm • Publicerad 1 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Vankivavägen är en av de absolut sämsta vägarna i Hässleholm. Efter semestern blir det dock lite lagning av hålen i väntan på att vägen ska få ett helt annat utseende. Foto: Ulrika Ottvall
Vankivavägen är en av de absolut sämsta vägarna i Hässleholm. Efter semestern blir det dock lite lagning av hålen i väntan på att vägen ska få ett helt annat utseende. Foto: Ulrika Ottvall

– Det är riktigt. Den är mycket dålig. Vår avsikt är att vägen ska göras om helt och hållet. Den ska göras lite smalare med mer grönt i mitten och kanske det blir en minirondell vid Kaptensgatan. Några pengar för detta har vi ännu inte utan vägomgörningen måste lyftas fram som ett ärende, säger Anders Servin som ansvarar för det kommunala vägnätet.

– Det vi kommer att göra nu är att laga de sprickor och hål som finns men det blir först efter semestern. Vi vill ju inte lägga en ny toppbeläggning på en vägs som kanske ganska snart ska få ett nytt utseende. Hur mycket en omgörning kommer att kosta vet jag inte i dag. Men det blir några miljoner. Tills dess får vi alltså laga vägen efter hand.

Även om Vankivavägen är en av de sämsta vägarna så är det stora problem även på andra håll. Hela den gamla genomfarten från Helsingborgsvägen till Kristianstadsvägen (Tredje Avenyen) är ju ordentligt "skakig" som frestar på bilarna väldigt mycket. Och även i kransorterna är det stora problem, inte minstden nya genomfarten i Bjärnum.

I Vinslöv är hela Lommarpsvägen in mot samhället i uruselt skick liksom Industrigatan. Det är "sicksackkörning" mest hela tiden om man nu inte vill dunsa ner i hålorna och fördärva bilen. Men här är det Trafikverket som är ansvarig.

Snöskottningen de två senaste vintrarna har krävt stora resurser och ofta är det ur samma börs som man tar pengar till övrigt vägunderhåll. Det blir så kallat endast "potthålslagning". Även riksväg 23 är helt undermålig och i stället för att laga vägarna sätter man i många fall endast ut varningsskyltar för guppig väg.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.