Vårens föreläsare i Farstorp

Farstorp Jessica Abbott först ut nästa söndag.
Hässleholm • Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Jessica Abbott. Foto: Norra Skåne/arkiv
Jessica Abbott. Foto: Norra Skåne/arkiv

Föreläsningarna inleds söndagen den 2 februari. Först ut är Jessica Abbott, lektor i evolutionär genetik vid Lunds universitet och känd från sitt deltagande i panelen för SVT:s ”Fråga Lund”. Jessica kallar sitt ämne ”Hur påverkar generna ditt liv? Sant och falskt om genetik i vardagen. Är vi förprogrammerade? Hur är det med könsskillnaden”

Söndagen den 1 mars kommer Anette Nilsson, trädgårdsmästare från Röstånga och kallar sitt ämne ”Från bord till jord”. Anette har mångårig erfarenhet från sin stora och uppmärksammade köksträdgård där hon blandar friskt mellan det som är matnyttigt och annat som är bara vackert. Hennes prunknande köksträdgård utanför Röstånga har utsetts till årets trädgård av tidningen ”Drömhem och Trädgård”.

Söndagen 29 mars kommer Felix Heinzenberg, berömd naturfotograf och författare. Han visar bilder och berättar om ”Arktis – liv i en annan värld av snö och is”. I de allra nordligaste delarna av vårt jordklot finns en avlägsen värld av snö och is, en av vår planets sista genuina vildmarker men som är under förvandling på grund av miljöproblem.

Samtliga föreläsningar sker i Farstorps Bygdegård och startar klockan 18.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.