Varför fick vi inte veta redan i fredags?

Hässleholm Det frågar sig Lina Ydrefelt vars dotter Embla går i förskolan på Läredaskolan.
Hässleholm • Publicerad 18 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
fick flytta hem när Läredaskolan bombhotades. Från vänster: Tilde Nilsson och Tilda Eriksson följde med Embla och hennes mamma Lina Ydrefelt hem.
– Varför fick vi inget veta redan i fredags?
fick flytta hem när Läredaskolan bombhotades. Från vänster: Tilde Nilsson och Tilda Eriksson följde med Embla och hennes mamma Lina Ydrefelt hem. – Varför fick vi inget veta redan i fredags?

Det frågar sig Lina Ydrefelt vars dotter Embla går i förskolan på Läredaskolan. – Jag tycker det är fel att vi föräldrar inte informerades redan i fredags och att skolan inte bestämde sig för att hålla stängt under måndagen, säger Lina Ydrefelt.

till fritids på måndagsmorgonen fick hon besked på att skolan var bombhotad och att barnen skulle skickas hem, efter kontakt med föräldrarna. Då fanns det redan barn på fritids som hunnit komma dit innan skolledningen fattade beslut om att tömma skolan. Lina gick då hem med sin dotter och tog även med hennes kompisar Tilde Nilsson och Tilda Eriksson. I stället för fritids och förskola blev det lek i Emblas hus och trädgård i stället. – Barnen skojade om det när vi gick hem, de verkar inte ta det allt för allvarligt, säger Lina.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.