Vill införa en boendekoordinator

Hässleholm Trycket på bostäder är stort i Malmöregionen, och Urban Widmark har en förhoppning om att Hässleholm kan vara med och locka till sig en del av dem som söker bostad där.
Hässleholm • Publicerad 14 december 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Eva Sandström/Arkiv
Foto: Eva Sandström/Arkiv

Trycket på bostäder är stort i Malmöregionen, och Urban Widmark har en förhoppning om att Hässleholm kan vara med och locka till sig en del av dem som söker bostad där.– Om en familj vill flytta hit är det klart att de har många frågor som de vill ha svar på. Det kan gälla skola, barnomsorg, föreningsliv och då är min tanke att ha vi på kommunen har en person, en boendekoordinator, som kan svara på alla de frågorna, säger Urban Widmark.Det är dock ingen ny tjänst som ska tillföras den nu befintliga organisationen, utan det handlar i så fall om att omdisponerar de resurser man har i nuläget.– Vi har diskuterat det lite löst här på kommunen, så vi får se var det landar. Men jag tror att det kan vara bra för de som är intresserade av att flytta hit, att de bara behöver ringa ett samtal för att få svar på sina frågor, säger Urban Widmark.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.