Annons

Åhusborna får rätt – kommunen fixar träd: Mer skugga på Kantarellen

Det är för soligt på Kantarellbadet.
Det tycker i alla fall en Åhusbo som vill ha mer skugga.
Så nu blir det så.
Tekniska förvaltningen ska fixa nya träd och buskar.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kristianstad • Publicerad 9 mars 2023 • Uppdaterad 10 mars 2023
2018 invigdes Kantarellbadet i Åhus efter en renovering.
2018 invigdes Kantarellbadet i Åhus efter en renovering.Foto: Tommy Svensson

Det saknas skugga på Kantarellbadet i Åhus.

Det anser en Åhusbo som i ett medborgarförslag föreslår fler gröna växter, träd eller tak som kan skydda badgästerna från solen.

Annons

”Som det är nu så är både barn och vuxna tvungna att vara i solen hela tiden, både om man badar och vid eventuell fikapaus”, skriver förslagslämnaren. Ett solsegel över barnbassängen önskar man också.

”Det här är något vi har kommit fram till gemensamt i nämnden, vi var överens.”
Pia Dahlin (SD), ordförande i tekniska nämnden.

Tekniska förvaltningen håller med om att det behövs fler skuggiga platser på bassängområdet. Tekniska nämnden säger därmed ja till förslaget.

Förvaltningen konstaterar att ombyggnationer, både av själva badet och intilliggande vägar och parkeringsplatser, har gjort att träd har försvunnit.

Det finns för få skuggiga platser på Kantarellbadet anser en Åhusbo som föreslår fler träd.
Det finns för få skuggiga platser på Kantarellbadet anser en Åhusbo som föreslår fler träd.Foto: Tommy Svensson

Kantarellbadet ska därför förses med tåliga, lättskötta och friväxande växter med ”strandkaraktär”, uppger tekniska förvaltningen. Området ska bli lite mindre exponerat, men ändå behålla ”en känsla av öppenhet”. Större delen ska vara ”tillgängligt för soldyrkarna”, men de som vill ha skugga ska också kunna finna sin plats.

– Det här är något vi har kommit fram till gemensamt i nämnden, vi var överens. Och det ska vara färdigt till sommaren. Det är jättebra, säger Pia Dahlin (SD), ordförande i tekniska nämnden.

Karolina AlfredssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons