Barnradions "Modigast i världen" vann guld

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
"Modigast i världen" är skriven av Alexander Karim och Malin Karim och serien har nu prisats på en radiogala i New York. Arkivbild.
"Modigast i världen" är skriven av Alexander Karim och Malin Karim och serien har nu prisats på en radiogala i New York. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges Radios Barnradion har vunnit två guld i New York Festivals Radio Awards. Minoritetsspråksprojektet ”Randiga sagor” vann kategorin children/young adult program och serien ”Modigast i världen” vann kategorin audio books.

Dessutom tilldelades ljuddramat ”Exorcismen i Eksjö” för P3 Serie ett silver i kategorin Best drama special.

"Vi är mycket stolta över priserna, de är ett kvitto på att Sverige fortsätter ligga i framkant när det kommer till barnkultur. 'Randiga sagor' knyter ihop människor och familjer där alla kan lyssna tillsammans oavsett språkliga förkunskaper. Och 'Modigast i världen' är en fantastiskt fin produktion om att hitta sin inre styrka", säger Per Palmqvist, exekutiv producent Barnradion, i ett pressmeddelande.

New York Festivals Radio Awards är ett internationellt pris som uppmärksammar världens bästa radio. Priset har funnits sedan 1957.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.