Därifrån sänds årets Musikhjälpen

Publicerad 3 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Musikhjälpen har sänts sedan 2008. I år monteras buren upp på Gamla torget i Norrköping. Pressbild.
Musikhjälpen har sänts sedan 2008. I år monteras buren upp på Gamla torget i Norrköping. Pressbild.Foto: Martin Bohm

Förra året skulle Musikhjälpen ha sänts från centrala Norrköping, men planerna ändrades på grund av pandemiläget. I år får staden revansch. Mellan den 13 och 19 december står Musikhjälpens bur på Gamla torget i Norrköping.

Exakt hur upplägget kommer att se ut beror på pandemins utveckling under hösten.

"Vi kommer att hitta lösningar för ett bra Musikhjälpen i år också och ser fram emot att äntligen komma ut till ett torg igen", säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats, i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen är ett radio- och tv-evenemang som har sänts en vecka per år sedan 2008, med syfte att samla in pengar till mänskliga katastrofer. Under veckan direktsänds Musikhjälpen dygnet runt på P3 och SVT Play.

Förra årets programledare var Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi. Vilka som kommer att leda årets Musikhjälpen är ännu inte klart.

Karl-Johan Paulsson är projektledare på SVT och ansvarig för Musikhjälpens säkerhet. Pressbild.
Karl-Johan Paulsson är projektledare på SVT och ansvarig för Musikhjälpens säkerhet. Pressbild.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.