Annons

De kan få Nordiska rådets musikpris

Publicerad 8 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Studio Barnhus (Kornél Kovács, Axel Boman och Petter Nordkvist) kan få Nordiska rådets musikpris för sina insatser som producenter och dj:s det senaste decenniet. Arkivbild.
Studio Barnhus (Kornél Kovács, Axel Boman och Petter Nordkvist) kan få Nordiska rådets musikpris för sina insatser som producenter och dj:s det senaste decenniet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Dj-kollektivet Studio Barnhus (Kornél Kovács, Axel Boman och Petter Nordkvist) och den Älvdalenbördiga folkmusikern Lena Willemark utgör de svenska nomineringarna till 2021 års upplaga av Nordiska rådets musikpris som delas ut i november.

Totalt tretton artister och ensembler från hela Norden är nominerade till priset, som uppmärksammar skapande och utövande av musik på en hög konstnärlig nivå och har delats ut sedan 1965.

Vinnaren offentliggörs tillsammans med vinnarna av Nordiska rådets övriga priser den 2 november i Köpenhamn och får då ta emot prisstatyetten ”Nordlys” och 300 000 danska kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons