Annons

Dinklage kritiserar "Snövit": Bakåtsträvande

Film • Publicerad 25 januari 2022
Peter Dinklage anklagar Disney för att hålla fast vid gamla stereotyper i "Snövit". Arkivbild.
Peter Dinklage anklagar Disney för att hålla fast vid gamla stereotyper i "Snövit". Arkivbild.Foto: Joel C Ryan/AP/TT

Peter Dinklage riktar skarp kritik mot Disneys nya spelfilmsversion av "Snövit". "Game of thrones"-skådespelaren kallar i en intervju projektet för en "jävla bakåtsträvande" historia och anklagar filmbolaget för att hålla fast vid gamla stereotyper om funktionsvarierade.

– Inget illa menat, men jag häpnade lite grand... de var väldigt stolta över att rollbesätta en latinoskådespelare som Snövit, men berättar fortfarande historien om "Snövit och de sju dvärgarna", säger han i "Marc Maron's WTF"-podcast.

Annons

I spelfilmen, som får premiär 2023, spelar Rachel Zegler ("West Side story") Snövit och Gal Gadot ("Wonder Woman") den onda drottningen. Peter Dinklage, som själv är kortvuxen, tycker inte att Disney har gjort upp med sitt gamla fördomsfulla historiska bagage.

– Det går inte ihop för mig. Ni är progressiva på ett sätt men gör fortfarande den där jävla bakåtsträvande historien om sju dvärgar som bor i en grotta, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons