En intrikat väv av våld, sex och spänning

Anna Platt följer upp debutsuccén ”Vi faller” från 2017 med en skickligt utformad roman, tycker recensenten Per-Axel Svensson.
Spänningslitteratur • Publicerad 18 mars 2023
Detta är en recension i Norra Skåne. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Spänningsroman

Ingen du älskar kan dö

Författare: Anna Platt

Förlag: Bazar

Anna Platt kommer med sin andra roman efter framgångarna med debuten ”Vi faller”.
Anna Platt kommer med sin andra roman efter framgångarna med debuten ”Vi faller”.Foto: Anna-Lena Ahlström

Lena lämnar ett grått och torftigt äktenskap hemma i Svedala för att köpa ett hotell på Mallorca. Men det hela stöter på oväntad patrull.

Bianca inleder en stormig relation med sin gifte chef, men det går förstås åt fanders. Dessutom har hon ännu inte lyckats bearbeta det faktum att hennes bror Micke försvann spårlöst för fyra år sedan. Mycket svärta i hennes liv.

Svärta finns det också i lilla Sligo på Irland – en kustort där poeten och nobelpristagaren William Butler Yeats brukade tillbringa sina somrar. När Shane, som i vanliga fall driver en bokhandel i London, besöker sin far som nyss fått en stroke upptäcker han att det inte är hans biologiske far i sängen. Så vem är då hans verklige far?

Kring dessa tre karaktärer spinner Anita Platt en intrikat väv som innehåller både våld, sex och viss spänning. Kanske lite förutsägbart, men definitivt inte obegåvat.

Anna Platt - ”Ingen du älskar kan dö”
Anna Platt - ”Ingen du älskar kan dö”
Per-Axel SvenssonSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.