Annons

Erik Grönwall sjuk – Skid Row skjuter upp turné

Hälsoproblemen fortsätter för "Idol"-vinnaren och Skid Row-sångaren Erik Grönwall. Nu tvingas bandet skjuta upp sin USA-turné för att Grönwalls immunförsvar ska få mer tid att återhämta sig, skriver Göteborgs-Posten.
Musik • Publicerad 17 september 2023
Skid Row med Erik Grönwall i spetsen spelade på Sweden Rock Festival i juni. Arkivbild.
Skid Row med Erik Grönwall i spetsen spelade på Sweden Rock Festival i juni. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Erik Grönwall, 35, drabbades våren 2021 av akut lymfatisk leukemi och sviterna av cancern gör sig fortfarande sig påminda. I ett Instagram inlägg på bandets officiella konto ber Grönwall fansen och bandkamraterna om ursäkt för situationen.

“På grund av benmärgstransplantationen jag gjorde den 12 augusti 2021 är mitt immunförsvar delvis försvagat, vilket kan gör att infektioner dröjer kvar längre och försvagar kroppen mer under infektionstiden. Det kommer att bli bättre med tiden och allt jag kan göra till dess är att gilla läget och försäkra mig om en bra balans i turnéschemat”, skriver han.

Annons

Även i våras ställde bandet in konserter i Australien och Japan på grund av Grönwalls hälsa, och nu är det Nordamerika-turnén som flyttas till mars 2024.

Erik Grönwall vann ”Idol” 2009 och gjorde i ett av sina framträdanden en cover på Skid Row-låten "18 and life". När det New Jersey-baserade rockbandet ett decennium senare behövde en ny sångare gick frågan till Grönwall.

2018 Grammynominerades han för sin roll som lärjungen Simon Ivraren i NBC:s livesändning av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices "Jesus Christ Superstar". En föreställning med bland andra John Legend i huvudrollen som Jesus och hårdrockslegendaren Alice Cooper som kung Herodes.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons