Annons

"Everwild" ryktas göras om från grunden

Publicerad 15 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
"Everwild" ser ut att dröja, kanske tre år till. Pressbild.
"Everwild" ser ut att dröja, kanske tre år till. Pressbild.Foto: Microsoft/TT

Microsoftägda Rare ryktas i princip ha fått börjat om från grunden med sitt "Everwild", som visades upp redan 2019 men var helt frånvarande från årets Xbox-presentation vid den digitala upplagan av årets spelmässa E3.

Enligt Videogrameschronicles (VGC) har spelet, med fantasifulla djur, stött på problem och i princip fått börjas om från grunden.

Annons

Den kreativt ansvarige Simon Woodroofe lämnade för en tid sedan projektet och har ersatts av veteranen Gregg Mayles ("Donkey Kong Country", "Sea of thieves"), vilket bekräftas av Rare.

"Sedan vi visade världen vår 'Eternals'-trailer (förra sommaren) har vi gjort framsteg i alla aspekter av 'Everwilds'", säger exekutiva producenten Louise O’Connor.

Enligt VGC siktar studion på en lansering 2024, vilket skulle innebära att Rare arbetat med projektet i omkring ett decennium, vilket sällan är ett gott tecken i tv-spelsutvecklingsvärlden.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons