Annons

Fans kämpar för Travis Scott på Coachella

Musik • Publicerad 27 januari 2022
Travis Scott petades från Coachella efter katastrofen vid Astroworld. Men fansen vill se honom på scen igen. Arkivbild.
Travis Scott petades från Coachella efter katastrofen vid Astroworld. Men fansen vill se honom på scen igen. Arkivbild.Foto: Amy Harris/Invision/AP/TT

Rapparen Travis Scotts hängivna fans har mobiliserat och samlat ihop 70 000 namnunderskrifter för att han ska få spela på festivalen Coachella 2023, alternativt låta Kanye West plocka in honom som gästartist under årets festival.

Enligt Billboard är målet att nå 75 000 underskrifter.

Annons

I december blev Travis Scott petad från 2022 års upplaga av Coachella, efter en annan namninsamling som krävde det som en konsekvens av katastrofen vid rapparens festival Astroworld i november.

Tio människor i publiken klämdes då till döds och ett hundratal skadades. Flera anhöriga har lämnat in stämningsansökan mot artisten och mot arrangören Live Nation. Skadeståndsbeloppen som söks är i miljardklassen och rättsprocessen kan potentiellt pågå i åratal.

Coachella 2022 äger rum i Indio i Kalifornien och drar i gång den 15 april med Kanye West, Harry Styles och Billie Eilish som största namn.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons