Annons

"Fight club"-skaparen om kinesiska censuren

Film • Publicerad 27 januari 2022
"Fight club" med Brad Pitt i en av huvudrollerna. Pressbild.
"Fight club" med Brad Pitt i en av huvudrollerna. Pressbild.Foto: 20th century fox

Chuck Palahniuk, författaren som skrev kultklassikern "Fight club" har reagerat på nyheten om att filmen från 1999 i regi av David Fincher har censurerats av den kinesiska strömningstjänsten Tencent Video.

Enligt Independent har Palahniuk skrivit om den nya, alternativa slutscenen av filmen i sitt nyhetsbrev, som han länkar till på Twitter:

Annons

"Har ni sett detta? Det är ju underbart. Allt får ett lyckligt slut i Kina."

Tencent Video avslutar filmen efter det stora avslöjandet att Tyler Durden bara finns i berättarens fantasi och lägger en svart ruta med text över bilden, där man berättar fortsättningen på historien.

"Polisen lyckades snabbt lista ut hela planen och gripa alla brottslingar, vilket gjorde att bomben inte exploderade". Man tillfogar också en motsägelsefull ordalydelse om att Tyler Durden efter rättegång spärrades in på mentalsjukhus.

"Tyler och gänget greps. Han ställdes inför rätta och dömdes till mentalsjukhus. Så fantastiskt. Jag hade ingen aning. Rättvisan segrar alltid. Ingenting exploderade. Slut", kommenterar Chuck Palahniuk sarkastiskt i sitt nyhetsbrev.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons