Fransk scenarbetare dömd för sabotage

Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En scenarbetare på Théâtre du Capitole i Toulouse döms för sabotage. Pressbild.
En scenarbetare på Théâtre du Capitole i Toulouse döms för sabotage. Pressbild.Foto: Patrice Nin

En scenarbetare döms för att ha saboterat dekoren till en föreställning på Théâtre du Capitole i Toulouse, Frankrike, 2015.

Den amerikanska tenoren Robert Dean Smith, som just då agerade i en föreställning av "Tristan och Isolde", var nära att träffas av en stor sten på 200 kilo. Stenen var programmerad att stanna mindre än en meter från sångaren, som en del av föreställningen, men någon hade mixtrat med det digitala dekorprogrammet.

En utredning av ärendet har pågått under sex år och slutsatsen är att den utpekade scenarbetaren ville hämnas på några kollegor i samma arbetslag, inte döda den amerikanske tenoren. Scenarbetaren själv nekar dock till anklagelserna.

Enligt tidningen La Dépêche döms mannen till åtta månaders villkorligt fängelse och att betala rättegångskostnaderna på 1 500 euro.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.