Joyce Carol Oates till Stockholm

Litteratur • Publicerad 22 maj 2023
Amerikanska författaren Joyce Carol Oates är först ut på Kulturhuset Stadsteaterns internationella författarscen i höst. Arkivbild.
Amerikanska författaren Joyce Carol Oates är först ut på Kulturhuset Stadsteaterns internationella författarscen i höst. Arkivbild.Foto: Oded Balilty/AP

Joyce Carol Oates, Marie NDiaye, Vigdis Hjorth och Maria Stepanova är några av de internationella författarstjärnor som besöker Kulturhuset Stadsteaterns författarscen i höst, skriver Dagens Nyheter.

Säsongen inleds i augusti med amerikanska författaren Joyce Carol Oates, vars roman ”Barnvakten” (2022) då ges ut på svenska.

– Vårt uppdrag är att göra ett program som är relevant för människor i staden, och då är bredden viktig. Därför presenterar vi ganska många olika sorters intressanta författare, säger Athena Farrokhzad som är ansvarig för programmet.

Även flera poeter på Stockholmsbesök i höst, däribland amerikanska Ada Limón och den brittisk-jamaicanska musikern och poeten Linton Kwesi Johnson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.