Annons

K-popen vinner mark i Nordkorea

Publicerad 13 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Kim Jong-Un, Nordkoreas högste ledare, är motståndare till k-pop. Arkivbild.
Kim Jong-Un, Nordkoreas högste ledare, är motståndare till k-pop. Arkivbild.Foto: Korean Central News Agency

Efter att ha fått fans i stora delar världen har den sydkoreanska popkulturen nu lyckats forcera även gränsen till Nordkorea, rapporterar NY Times. Där har k-popens framgångar nu fått landets högste ledare Kim Jong-Un att kalla den för en “elakartad cancer” som, menar han, korrumperar unga nordkoreaners frisyrer, tal och uppförande.

Statligt styrda medier varnar samtidigt för att k-popen – om den inte kontrolleras – kan gör att Nordkorea "smulas sönder som en fuktig vägg".

Enligt NY Times har Kim Jong-Un och tillsammans med statliga medier de senaste månaderna så gott som dagligen gjort utfall mot "anti-socialistiska" influenser som sprider sig i landet via sydkoreanska filmer och videor. Landets regering ska också ha fått order om att trycka ner den kulturella invasionen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons