Annons

Källor: Hollywoodstrejk kan vara nära lösning

Film • Publicerad torsdag 08:08
Strejken bland manusförfattare kan vara på väg att lösas, uppger källor för CNBC. Arkivbild.
Strejken bland manusförfattare kan vara på väg att lösas, uppger källor för CNBC. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Den långvariga strejken bland manusförfattare i Hollywood kan vara på väg att lösas, uppger källor för CNBC.

Manusförfattarna och producenterna hoppas på att träffa en överenskommelse på torsdagen, enligt källorna som har insyn i förhandlingarna. I onsdags möttes parterna för ett möte, vilket framgår av ett gemensamt uttalande.

Annons

Manusförfattarnas fackförbund WGA gick ut i strejk den 2 maj med krav om bättre villkor, mer pengar från strömning och begränsning av användning av AI i manusprocessen.

Även skådespelarfacket Sag-Aftra befinner sig sedan 14 juli strejk och medlemmarna kräver högre minimilön, att få ta del av vinsterna från strömningstjänsterna och att ett nytt regelverk ska skydda skådespelare från att bli ersatta av artificiell intelligens.

Strejken innebär att inga filmer eller tv-serier med fackanslutna skådespelare kan spelas in, men också att skådespelarna inte kan delta i marknadsföring av färdiga filmer, som att gå på röda mattan eller ge intervjuer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons