Annons

Ludwig Göransson spelar i Stockholm

Musik • Publicerad 1 februari 2023
Före Oscarsgalan i mars väntar en spelning i Gamla stan för Ludwig Göransson. Arkivbild.
Före Oscarsgalan i mars väntar en spelning i Gamla stan för Ludwig Göransson. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Den Oscarsnominerade Hollywood-stjärnan Ludwig Göransson befinner sig i Stockholm där han i helgen tog emot en medalj av kungen för ”framstående konstnärliga insatser inom svenskt och internationellt musikliv”. I stället för att direkt åka tillbaka till Los Angeles stannar han ytterligare några dagar och medverkar på torsdag på en spelning på Engelen i Gamla stan, skriver Expressen.

Göransson uppträder tillsammans med sin pappa Tomas "Lill-Chucken" Göransson och hans rockband Chuck Berry Mania, uppger bandets trummis Per Jonsson, för tidningen.

Sedan tidigare har Göransson den yngre en Oscar för bästa filmmusik, tre Grammys och två Emmys. På årets Oscarsgala har han chans att få ännu en statyett, denna gång för låten ”Lift me up” med Rihanna från Marvel-filmen ”Black Panther: Wakanda Forever”.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons