GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Naturvård blir härlig magi

Efter en seglats i ett magiskt skepp räddar två barn utrotningshotade sköldpaddor. Därmed inleder de en bokserie som lär berätta liknande historier.
Bokrecension • Publicerad 21 maj 2022
Detta är en recension i Norra Skåne. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Jen Marlin, "Rädda sköldpaddorna!"
Jen Marlin, "Rädda sköldpaddorna!"
Kapitelbok

Rädda sköldpaddorna!

Författare: Jen Marlin

Översättning: Sofia Lindelöf

Illustrationer: Izzy Burton

Förlag: Berghs

Det står illa till i naturen. Trots att många människor engagerar sig verkar det svårt att göra något åt saken.

Så varför inte utföra underverk med fantasins hjälp? Om miljövård funkar i sagans värld kan det inspirera till framgångsrika aktioner även i verkligheten.

På det viset går det att tolka syftet med den vällovliga och trevliga serien ”Stormseglarna”. Första delen heter ”Rädda sköldpaddorna”. Under ledning av en fiskmås hamnar två barn på Hawaii, där de klokt och rådigt ser till att nykläckta havssköldpaddor tar sig till havet.

Äventyret är magiskt på flera sätt, inte minst episkt. Barnens seglats sker i en tidsficka, där ett långt, delvis dramatiskt förlopp i realtid sker på ett ”ögonblick”.

Den rikt illustrerade boken exponerar en härlig dröm, som ledigt stagas upp med gediget faktamaterial.

Peter GrönborgSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.