New Radicals återförenas – för Joe Biden

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Parken The Mall kantas av flaggor inför Bidens installationsceremoni i Washington DC. Arkivbild.
Parken The Mall kantas av flaggor inför Bidens installationsceremoni i Washington DC. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Det amerikanska bandet New Radicals ska återförenas efter 22 år för att uppträda vid Joe Bidens installation, skriver Rolling Stone.

Bandet fick sitt stora genombrott med hitlåten "You get what you give" 1998, men de splittrades bara några månader senare.

Under Bidens valkampanj förra året spelades "You get what you give" flitigt – och nu ska alltså upphovsmännen samlas för att framföra den live vid den "virtuella parad" som äger rum efter installationen.

"Om det finns en sak på jorden som skulle kunna få oss att samla bandet, om så bara för en dag, så är det förhoppningen om att vår låt skulle kunna skänka en gnutta ljus i dessa mörka tider", säger New Radicals frontman Gregg Alexander i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.