Annons

Ny pjäs om Pippi som motståndsrörelse

Teater • Publicerad 1 februari 2023
Marianne Lindberg De Geers nya pjäs handlar om en vuxen Pippi Långstrump och om hur dagens samhälle skull ha hanterat henne.
Marianne Lindberg De Geers nya pjäs handlar om en vuxen Pippi Långstrump och om hur dagens samhälle skull ha hanterat henne.Foto: Anders Wiklund/TT

Pippi – "som en motståndsrörelse mot nutidens reaktionärt grymtande prussiluskor". Så beskriver Martina Montelius, konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm, Marianne Lindberg De Geers nya pjäs som handlar om den vuxna Pippi Långstrump och om hur dagens samhälle skulle ha hanterat henne, skriver teatern i ett pressmeddelande.

"När skönheten kom till byn" heter pjäsen som får urpremiär 29 mars. Titeln har Marianne Lindberg De Geer lånat från Nils Ferlin vars dikt hon tycker skildrar "hatet mot det annorlunda (som) ständigt bubblar och jäser under ytan".

I uppsättningen medverkar Ia Langhammer, Eva Rexed och Omid Khansari.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons