GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny podd om Sveriges välfärdsmiljardärer

Podcast • Publicerad fredag 07:15
Journalisten Björn af Kleen har undersökt Sveriges välfärdsmiljardärer i en ny poddserie för Dagens Nyheter. Arkivbild.
Journalisten Björn af Kleen har undersökt Sveriges välfärdsmiljardärer i en ny poddserie för Dagens Nyheter. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson / TT

Författaren och journalisten Björn af Kleen leder en ny poddserie med titeln "Välfärdsmiljardärerna" som ställer frågan vad som sker "när det som nyss var allas hamnar i privata händer".

Serien fokuserar på de svenskar som blivit förmögna på att starta företag inom vård, skola och fastighetsvärlden.

Podden lanseras av Dagens Nyheter, vars reporter Björn af Kleen bland annat tidigare skrivit boken "Jorden de ärvde" (2009) om den svenska adeln.

Han möter bland andra Ilija Batljan, den tidigare socialdemokraten som blivit dollarmiljardär på att köpa samhällets skolbyggnader, polisstationer och äldreboenden. I ett annat avsnitt intervjuas moderaten Peje Emilsson, som kallats för den svenska friskolereformens fader, och grundare av Kunskapsskolan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.