Ny tv-serie om Bert spelas in

Publicerad 5 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Lill-Erik (Arvid Bergelv), Åke (Samy Karlsson Fariat), Bert (Adrian Macéus) och Thora (Lily Wahlsteen). Pressbild.
Lill-Erik (Arvid Bergelv), Åke (Samy Karlsson Fariat), Bert (Adrian Macéus) och Thora (Lily Wahlsteen). Pressbild.Foto: Stina Åman/FLX/C More

Nu kommer ännu en filmatisering av böckerna om tonårskillen Bert. En tv-serie baserad på Anders Jacobssons och Sören Olssons figur spelas just nu in i Bagarmossen i Stockholm och får premiär 2021.

"Det är både superkul och utmanande att få göra min tolkning av Bert. Han är ju en rätt speciell person och det händer en massa roliga och galna saker runt omkring honom", säger 15-årige skådespelaren Adrian Macéus i ett pressmeddelande.

Han har tidigare bland annat gjort huvudrollen i musikalen "Billy Elliot" på Stockholms stadsteater och medverkat i julkalendern "Storm på lugna gatan". En ny rollfigur introduceras också i serien: den tävlingsinriktade musiknörden Thora, som spelas av Lily Wahlsteen.

I augusti i år hade filmen "Berts dagbok" premiär på bio, i regi av Michael Lindgren och med Hugo Krajcik i huvudrollen. Filmen och tv-serien har dock inget med varandra att göra.

"Bert" består av tio avsnitt och har premiär våren 2021 på C More.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.