Ranelid rasar mot Piratensällskapet

Kultur • Publicerad fredag 09:09
Författaren Björn Ranelid rasar. Arkivbild.
Författaren Björn Ranelid rasar. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

”Amatörer, pajasar och smilfinkar” har tilldelats Piratenpriset. Detta enligt författaren Björn Ranelid som rasar mot sällskapet i ett nära 8 000 tecken långt inlägg på Facebook, rapporterar Ystad Allehanda.

Det är inte första gången Björn Ranelid rasar mot priset, som han själv aldrig fått. Piratensällskapet kallas samtidigt för "korrupt, fuskande och mobbande".

Peter Danielsson, ”skattmästare” i Piratensällskapets styrelse, vill inte kommentera påhoppet.

– Det känns så klart inte alls bra. Men vi i styrelsen har beslutat att vi inte kommenterar den här typen av texter alls. Det är nämligen precis det Björn Ranelid vill, säger han till Ystad Allehanda..

Piratenpriset har delats ut sedan 1989 till kulturpersonligheter som verkat i Fritiof Nilsson Piratens anda. Senast gick priset till Kalle Lind och bland övriga pristagare finns Lars Molin, Viveca Lärn, Johan Glans, Kristina Lugn och Gösta Ekman.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.