Ridley Scott gör film om Gucci-mordet

Publicerad 8 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Ridley Scott gör film om mordet på Maurizio Gucci, med Lady Gaga påtänkt för huvudrollen. Arkivbild.
Ridley Scott gör film om mordet på Maurizio Gucci, med Lady Gaga påtänkt för huvudrollen. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Regissören Ridley Scott, känd bland annat för "Alien"- och "Blade runner"-filmerna, planerar en film om mordet på den italienska modemogulen Maurizio Gucci. Filmen har plockats upp av filmbolaget MGM, enligt Hollywood Reporter , och i huvudrollen som Patrizia Reggiani vill Scott ha Lady Gaga.

Filmen baseras på en bok av Sarah Gay Forden, "The house of Gucci" och handlar om hur Patrizia Reggiani 1995 anlitade en lönnmördare för att ta livet av sin exmake, Maurizio Gucci. Hon dömdes senare till fängelse, trots att deras gemensamma döttrar hävdade att mamman påverkats av en hjärntumör som givit upphov till personlighetsförändringar och förvirring.

MGM har redan satt ett premiärdatum för filmen, den 24 november 2021, trots att filmindustrin i Hollywood just nu står stilla till följd av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.