Rudberg leder jury i deckartävling

Publicerad 13 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Denise Rudberg. Arkivbild.
Denise Rudberg. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Deckarförfattaren Denise Rudberg ska vara med och utse vinnaren av en deckartävling anordnad av förlagen Saga Egmont och Lindhardt og Ringhof.

I potten ligger bland annat ett förlagskontrakt på 100 000 kronor samt löfte om att bli översatt till tio språk, utgiven globalt i digital form och i tryck i Sverige och Danmark.

”Vi strömmar allihopa amerikanska tv-serier och lyssnar på musik från hela världen. Nu är det böckernas tur. Våra författare ska ha samma möjligheter att utges globalt och simultant. Jag tror att det här är början på en ny guldålder för boken som medium,” säger Lasse Horne, förlagsdirektör på Saga, i ett pressmeddelande.

Vilka som sitter i juryn tillsammans med Denise Rudberg, och tävlingsvillkoren, kommer att presenteras i slutet av januari.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.