Annons

Sinéad O'Connor backar från pensionsbesked

För bara ett par dagar sedan meddelade Sinéad O'Connor att hon skulle sluta att spela in musik och turnera. Nu backar hon från pensionstillkännagivandet, skriver The Guardian.
Publicerad 8 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Sinead O'Connor tar tillbaka beskedet att hon är klar med musikbranschen. Arkivbild.
Sinead O'Connor tar tillbaka beskedet att hon är klar med musikbranschen. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP

"Jag har blivit äldre och jag är trött", skrev den 54-åriga artisten i lördags på Twitter. I ett nytt inlägg säger nu den irländska singer-songwritern att hennes uttalande var en reaktion på de brittiska och irländska mediernas "ständiga missbruk och ogiltigförklaring" av hennes mentala hälsa.

Hon förklarar hon att hon känt sig ”allvarligt provocerad” av en serie intervjuer i samband med att hennes memoarer "Rememberings" publicerades den 1 juni. I boken skriver O'Connor självutlämnande om sorgen att växa upp i en familj som faller isär, sitt intåg på Dublins musikscen, upplevelserna av "sex, droger och rock'n'roll", den pågående andliga resan och inte minst hennes passion för musik.

"Jag älskar mitt jobb – att skapa musik som består. Däremot gillar jag inte konsekvenserna av att vara en begåvad och frispråkig kvinna och vara tvungen att vada genom fördomar varje dag för att försörja mig. Men jag är född för liveframträdanden", avslutar sångerskan och tackar fansen för stödet och engagemanget inför en kommande turné nästa år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons