Stjärnan om skådespelardebuten: Kändes stabilt

Med dansanta hits som ”Havana” och ”Senorita” har Camila Cabello blivit världsstjärna.
Nu är det dags för nästa steg i karriären – rollen som Askungen i ”Cinderella”, som har blivit musikalfilm.
Publicerad 2 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det här var ett perfekt projekt för att ge mig på någonting nytt, säger hon till TT i ett Zoom-samtal från Los Angeles.

Camila Cabello föddes i Havanna, och flyttade med sin familj till Miami när hon var sex år gammal. Tv-framträdanden ledde till att gruppen Fifth Harmony bildades. Efter några år lämnade Cabello, som var den klarast lysande stjärnan, gruppen.

Sedan dess har hon haft en mycket framgångsrik solokarriär, ofta tillsammans med Shawn Mendes, som hon också har ett förhållande med. Deras låt ”Señorita” hamnade på förstaplatsen på Billboards topp 100.

Utmärkt träning

Cabello har en rad musikvideor bakom sig med små berättelser baserade på låtarna, och hon menar att detta har varit utmärkt träning inför långfilmsdebuten.

– Jag har alltid varit djupt engagerad när det gällt att komma på dessa berättelser. Det var också ett samarbete när det gällde storyn i ”Cinderella”, inte minst när det gällde att bestämma vilka klassiska låtar som vi ville ha med. Vi hade långa möten där vi diskuterade fram och tillbaka.

Den stora skillnaden mot tidigare ”Askungen”-filmer är att det som driver huvudpersonen inte är en längtan efter att bli gift med kungarikets prins. Den här Askungen vill bli yrkeskvinna, hon vill bli sömmerska, och när prinsen erbjuder henne ett liv i sus och dus nobbar hon.

– Jag gillar verkligen den utvecklingen. Hon väljer sig själv, säger Camila Cabello, som tycker att det är naturligt att "Askungen" ständigt kommer i nya versioner.

– Det beror på att så många kan identifiera sig med huvudpersonen, någon som blir trampad på men som reser sig och vinner på slutet.

"Kändes stabilt"

Hon ser tillbaka på inspelningen med glädje.

– Det var kul att ha ett stadigt jobb som varade i flera månader, att filma, åka hem, sova, och så upp och fortsätta nästa dag. Det kändes stabilt.

Hon gör gärna fler långfilmer, såväl musikaler som dramer. Men just nu är det musik som gäller.

– Mitt nya album ”Familia” är klart. Jag har just släppt första singeln från det och albumet kommer någon gång under hösten.

Gunnar Rehlin/TT

Fakta: Camila Cabello

Fakta: Camila Cabello

Ålder: 22 år.

Bor: I USA.

Yrke: Sångerska, skådespelare.

Karriär: Tidigare medlem i gruppen Fifth Harmony. Som soloartist har hon haft hits som ”Havana” och ”Señorita”.

Aktuell: Med långfilmsdebuten ”Cinderella”, som strömmas på Amazon Prime med premiär den 3 september.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.