Annons

Teresa Glad skildrar 80-talets Orminge i sin första kapitelbok

”Hemliga boken” är första delen i Teresa Glads nya kapitelbokserie och bjuder på humor, rädsla och rätt mycket naket.
Recension • Publicerad 9 september 2023
Detta är en recension i Norra Skåne. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kapitelbok (från 6 år)

Hemliga boken

Text och bild: Teresa Glad

Natur och Kultur

Teresa Glad debuterade som barnboksförfattare 2016 med ”Pella och pinnarna”. Nu kommer ”Hemliga boken” som tar avstamp i hennes egen uppväxt.
Teresa Glad debuterade som barnboksförfattare 2016 med ”Pella och pinnarna”. Nu kommer ”Hemliga boken” som tar avstamp i hennes egen uppväxt.Foto: Pär Berg

Teresa Glad är animatör och har givit ut flera barnböcker. Nu kommer hennes första kapitelbok, om sexåriga Teresa som bor i Orminge. Den vuxne förstår snart att historien utspelas i mitten av 1980-talet, men barnen kan behöva några förklaringar.

Teresa berättar om bus och glädjeämnen, problem och rädslor. Boken är fylld av enkla men uttrycksfulla teckningar. Det är ofta roligt. Påfallande mycket handlar om nakenhet, på ett barns nyfikna och lite äcklade sätt. Inget för pryda eller pervon.

Annons

”Hemliga boken” är början på en serie. Att huvudpersonen delar namn och generation med författaren inbjuder till tanken att den är självbiografisk. Oavsett vilket ska det blir roligt att följa Teresa genom barndomen.

”Hemliga boken” av Teresa Glad
”Hemliga boken” av Teresa Glad
Urban JarvidSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons