Annons

Underhållande om vänskapstrubbel och sommarlov

Malin Edgren skriver underhållande om en sommar som inte går som planerat, men recensenten Jonna Fries är inte helt övertygad.
Bokrecension • Publicerad 3 juni 2023
Detta är en recension i Norra Skåne. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kapitelbok (från 6 år)

Rekordsommar

Författare: Malin Edgren

Illustratör: Jennifer Berglund

Förlag: B Wahlströms

”Rekordsommar” är Malin Edgrens debut som barnboksförfattare, och är första delen i en planerad serie.
”Rekordsommar” är Malin Edgrens debut som barnboksförfattare, och är första delen i en planerad serie.Foto: Helena Christerdotter

Under sommaren ska Joni slå världsrekord i att cykla snabbt och Shirin ska börja på seglarskola. Det bestämmer de på skolavslutningen. Malin Edgren låter sedan läsaren följa Joni genom intensiva träningspass, scener i bonusfamiljen och dagar hos morfar som är cykelmästare. Kapitlen är korta och språket är enkelt.

Bilderna, skapade av Jennifer Berglund, går alla i svartvitt. Med mjuka linjer lyfts känslosamma ansikten och avgörande situationer fram.

Annons

Snart hopar sig nämligen problemen. Joni och morfar blir osams och en olycka inträffar. Men varför ljuger morfar? Och vad ska Shirin säga om Joni misslyckas med rekordet?

”Rekordsommar” är en bok full av förväntningar och varma relationer, men också av konflikter och hemligheter. Den underhåller för stunden, men är lite väl stram i sin utformning.

”Rekordsommar” av Malin Edgren, med illustrationer av Jennifer Berglund.
”Rekordsommar” av Malin Edgren, med illustrationer av Jennifer Berglund.
Jonna FriesSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons