Annons

Vaccinerade går gratis på Lollapalooza

Invånare som tagit covidvaccin kan få gratis inträde till musikfestivalen Lollapalooza i Chicago i sommar, enligt NBC.
Publicerad 13 juni 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Musikfestivalen Lollapalooza ägde rum på Gärdet i Stockholm 2019. Arkivbild.
Musikfestivalen Lollapalooza ägde rum på Gärdet i Stockholm 2019. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Det är för att uppmuntra till covidvaccinationer som Chicago stad på fredagen meddelade att de ger ut 1 200 endagsbiljetter till musikfestivalen Lollapalooza i juli.

Fyra anvisade vaccinationsställen kommer omvandlas till "Lollapalooza-upplevelser" med dj:s, presentartiklar och gratisbiljetter till festivalen, skriver tidningen.

Annons

“Lollapalooza har kallat Chicago för sitt hem de senaste 16 åren, och vi älskar verkligen denna livfulla stad", säger eventföretaget C3 Presents, som står bakom festivalen, i ett uttalande.

"Vi är glada för att samarbeta och stödja staden i att uppmuntra vaccinationer."

Chicagos största musikfestival hålls med full kapacitet den 29 juli – 1 augusti, efter att den flyttades fram ett år på grund av coronapandemin.

Foo Fighters, Post Malone, Tyler the Creator, Miley Cyrus, Journey och DaBaby är några av artisterna som kommer att uppträda.

Lollapalooza var också tänkt att gå av stapeln i Stockholm, men har ställts in både 2020 och 2021 på grund av coronapandemin. Nya datum för festivalen är den 1–3 juli 2022, där bland annat Pearl Jam ska spela.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons