Härmed avslutar jag Möllerödsdebatten

Opinion I slutet av juni ringer Kvällsposten mig och undrar om vi som parti tycker det är ok att det förekommer nazistsymboler under Möllerödsdagarna och det påstods att det så kallade dödsskallekompaniet skulle vara med i krigsspelen.
Opinion • Publicerad 17 augusti 2009 • Uppdaterad 29 november 2021

I slutet av juni ringer Kvällsposten mig och undrar om vi som parti tycker det är ok att det förekommer nazistsymboler under Möllerödsdagarna och det påstods att det så kallade dödsskallekompaniet skulle vara med i krigsspelen. Dagen efter så publiceras bilder med dessa symboler där man fick den uppfattningen att de var tagna från Möllerödsfältet samt rubriktext där det påstods att arrangörerna "inte tycker att nazistsymboler stör". Min första reaktion var att ta upp detta som en fråga i fullmäktige men då detta visade sig var för sent beslöt webbredaktionen för Vänsterpartiets hemsida starta en debatt om nazistsymbolers vara eller inte vara på kommunal mark, i detta fall Möllerödsfältet. Provokativt skrivet, javisst! Sanning eller inte? Det var bland annat det som debatten skulle handla om. En provokation eller påstående är ett vanligt sätt att få igång en diskussion, men när sedan debatten kantrade och vi fick kommentarer på allt ifrån vår syn på invandring till personliga idiotförklaringar tyckte vi att frågan inte hade den digniteten att det fanns anledning att förlänga debatten. En provokation som leder till något positivt kan aldrig vara fel och i detta fall har uppmärksamheten på Möllerödsdagarna givet tillfälle att från arrangörs håll bemöta de påstående eller "lögner" som förekommit om Möllerödsdagarna. För Vänsterpartiets del återstår det att se vad väljarna tycker inför nästa val. Därmed avslutar jag debatten för min del och för att citera som någon sa att "jag borde ha andra viktigare saker att syssla med" vilket jag håller helt med om.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.