Sabotage stängde skolnätet

Opinion På grund av sabotage, vilket orsakats av förbjuden nedladdning, har användare i skolnätet förorsakat att samtliga 558 datorer i skolnätet samt servrar smittats med virus vilket lett till omfattande Spam-spridning och stulna identiteter från skolnätets användare.
Opinion • Publicerad 13 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

På grund av sabotage, vilket orsakats av förbjuden nedladdning, har användare i skolnätet förorsakat att samtliga 558 datorer i skolnätet samt servrar smittats med virus vilket lett till omfattande Spam-spridning och stulna identiteter från skolnätets användare. IT-avdelningen har därmed tvingats stänga ner hela nätet och manuellt städa varenda dator från virus – just på grund av att användare bryter mot säkerhetsreglerna. Vad gäller IT-verksamheten generellt har kommunstyrelsen, med hjälp av utomstående kompetens, genomlyst IT-verksamheten och vidtagit åtgärder för att förbättra struktur och kommunikation med användarna. Ett IT-råd och ett användarforum träffas regelbundet. Bland annat har ett omfattande arbete gjorts för att förbereda införandet av bärbara datorer till alla gymnasieelever. Vi kommer snarast att bjuda in Bosse Horner med flera till en träff där vi kan informera om vad som är på gång och hur saker och ting verkligen förhåller sig.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.