Annons

AB Volvo vinnare på börsen

Stockholmsbörsen sjönk svagt under onsdagens handel – men storbolagsindexet OMXS30 avslutade uppåt.
Bäst bland storbolagen gick det för indextungviktaren AB Volvo som steg 3,5 procent efter förslag om en stor extrautdelning.
Publicerad 2 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
AB Volvo gick bäst bland storbolagen. Arkivbild.
AB Volvo gick bäst bland storbolagen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det breda OMXS-indexet pekade 0,1 procent nedåt när Stockholmsbörsen stängde på onsdagseftermiddagen.

Medicinteknikbolaget Sectra rapportrusade och steg 7,4 procent, och den indextunga lastbilstillverkaren AB Volvos aktie lyfte med 3,5 procent efter det att bolagets styrelse föreslagit en extrautdelning på motsvarande 19 miljarder kronor till en extrastämma planerad till den 29 juni.

Annons

OMXS30 stängde 0,2 procent upp. Bland de tunga bromsklossarna på listan föll Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik med 2,9 procent och läkemedelsjätten Astra Zeneca med 0,5 procent.

Bland förlorarna på det breda indexet hittar man Clas Ohlson, vars aktie faller med 3 procent efter ett bokslut för butikskedjans brutna räkenskapsår med ett oväntat svagt resultat för det senast avslutade kvartalet.

Ute i Europa avslutade Parisbörsen upp 0,5 procent, Frankfurtbörsen steg 0,2 procent och Londonbörsen ökade 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons