Fler arbetslösa i USA än beräknat

Publicerad 8 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Hälften av de drygt 22 miljoner som förlorat sina jobb i USA är fortfarande arbetslösa. Arkivbild.
Hälften av de drygt 22 miljoner som förlorat sina jobb i USA är fortfarande arbetslösa. Arkivbild.Foto: Nam Y. Huh/AP/TT

Antalet nyanmälda som sökte arbetslöshetsunderstöd i USA uppgick till 840 000 förra veckan. Siffran från amerikanska arbetsmarknadsdepartementet var visserligen lägre än veckan dessförinnan (849 000) men samtidigt sämre än analytikernas förväntningar som låg på 820 000, enligt Reuters sammanställning.

Återhämtningen på den amerikanska arbetsmarknaden har mattats av något och förra veckans månadssiffra för september gällande hur många nya jobb utanför jordbrukssektorn som skapades var den sämsta sedan maj. Ungefär hälften av de 22,2 miljoner människor som förlorat sina jobb i samband med coronapandemins utbrott är fortfarande arbetslösa.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.