Sinch återigen etta på stark Stockholmsbörs

Publicerad 13 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Börsen steg under onsdagens handel. Arkivbild.
Börsen steg under onsdagens handel. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen steg för andra dagen i rad under onsdagens handel, med en uppgång på 1,6 procent för börsens breda index. Storbolagsindex steg i sin tur 1,2 procent.

Bäst gick det för molntjänstbolaget Sinch vars aktie blev 5,2 procent dyrare. Sinch utmärkte sig även i tisdags som det storbolag som gick starkast, då med en uppgång på 5,5 procent. Och precis som i tisdags kom livekasinobolaget Evolution på andra plats under onsdagen, upp 4,1 procent. De två bolagens uppgång ska ses i ljuset av kursfallen i måndags, då Sinch och Evolution tappade 4,5 respektive 2,4 procent.

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv förlorade mest bland storbolagen under onsdagen med en nedgång på 1,7 procent. Banksektorn hade också en dålig börsdag med samtliga storbanker förutom Swedbank på minus.

Frankfurtbörsen steg 0,7 procent, Parisbörsen upp 0,8 procent samtidigt som Londonbörsen rörde sig i sidled.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.