Annons

1 500 grisar dog i Norge – man åtalad

Norge • Publicerad torsdag 20:42
Omkring 1|500 grisar misstänks ha dött till följd av dålig djurskötsel på en gård i Trøndelag i Norge. Arkivbild.
Omkring 1|500 grisar misstänks ha dött till följd av dålig djurskötsel på en gård i Trøndelag i Norge. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Omkring 1 500 grisar misstänks ha dött till följd av dålig djurskötsel på en gård i Trøndelag i Norge. Nu har en lantbrukare åtalats.

Polisen ryckte ut till gården i januari i år och fann kvarlevorna av runt 200 grisar. Nu uppskattar man att den dåliga skötseln har pågått sedan november 2021 och att ungefär 1 500 grisar har dött sedan dess.

Annons

"Vi anser att bristerna i tillsyn och djurskötsel gradvis har förvärrats under åtalsperioden", säger åklagare Amund Sand i ett pressmeddelande.

Som exempel på undermålig djurskötsel nämns otillräcklig tillgång till mat och vatten, dålig behandling av sjukdomar och otillräcklig rengöring.

Lantbrukaren har inte heller kollat till grisarna på daglig basis, anser åklagaren.

Den åtalade har "i allt väsentligt" erkänt sig skyldig, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons